Jordens uge


Vejret er smukt, vores arbejde er smukt, men det vi hænger op på skurets væg er bestemt ikke smukt. Vi samler nemlig på vores skovture en hel masse skrald, som bliver en til en ret uskøn og ulækker planche på ”Jordens Dag”. 

”Jordens Dag” (den 22. april) er en hyldest til vores dejlige jord, og i den uge gør vi sammen en indsats for et bedre og sundere miljø. 

”Jordens Dag” handler også om, hvordan vi lever sammen - lokalt og globalt. På ”Jordens Dag” går natur og kultur hånd i hånd, og er derfor en oplagt mulighed til, at lære børnene, at passe på naturen og at omgås dyr. Og da vi hele året bruger naturen meget i børnenes dagligdag, synes vi, at det er vigtigt, at børnene lærer årets rytme at kende. 

Og i ligeså høj grad er det vigtigt, at lære børnene at være nysgerrige og undersøgende, hvad naturen angår, og at øve dem i, at se hvad der er omkring dem og have øje for det. Alle sanser skal i brug og derfor laver vi i ”Jordens uge” duft-bede og vi bygger i grus. Vi maler og tegner, vi synger sange om bier og haletudser og ser frø-æg forvandle sig til haletudser. Vi lytter til lyde i skoven og i skovbunden, dufter til blomster, ser træernes blade springe ud, kigger på insekter og meget meget mere. Og sluttelig fejrer vi selve ”Jordens dag” med at spise fælles bålmad og med at dække et flot forårsbord