I Børnehaven Nattergalen har børn og voksne alle røde kinder og smil på læben. Naturen og et spændende og udfordrende ude-liv er grundlaget for næsten alle vores aktiviteter. Vi bruger naturen til at lege, lære og være i. Vi kan f.eks. sidde i en stille granskov der giver os tid til at bruge sanserne,  nyde duften af en skovbund eller  vi kan betragte eller røre ved en snegl og en bænkebider, vi får øje på undervejs.

I Nattergalen arbejder vi for at give børnene forståelse for, at vi alle er ansvarlige for naturen omkring os og at vi har respekt for alt levende. Vores hverdag bygges op omkring naturen og dens kredsløb og derfor har vi husdyr i børnehaven.

I Nattergalen arbejder vi for at mennesker får modstandskraft over for livets udfordringer, og samtidig kan føle samhørighed med omgivelserne. Derfor er det vigtigt for os, at skabe et miljø, der fremmer glæden ved livet, og et miljø, der medvirker til, at børnene kan udvikle et rigt indre liv. I hverdagen skal de opleve både glæde, humor og fascination.